Wat is Seresta precies?

Van alle pijnstillers die er op de markt te krijgen zijn verschillen de namen natuurlijk van elkaar en zorgt dit wel vaak voor een verwarring. Het komt doordat ze bijna allemaal vallen onder de familie van Benzodiazepinen en de werking min of meer met elkaar te vergelijken is. Toch zijn er onderling kleine verschillen die ervoor zorgen dat de arts een keuze maakt uit de diverse soorten. Seresta is daar ook één van en wordt voorgeschreven als slaap- of kalmeringsmiddel.

Het gebruik is aan strenge voorwaarden verbonden

Omdat de bijwerkingen nogal sterk kunnen zijn bij een overmatig of anderzijds verkeerd gebruik is het gebruik van Seresta verbonden aan strenge voorwaarden. De laagste dosering wordt verstrekt aan personen die last hebben van matige angst en spanning terwijl zij die er ernstig onder lijden een veel hogere dosering voorgeschreven zullen krijgen. het is wel begrijpelijk dat de bijwerkingen niet uit zullen blijven en die kunnen variëren van een neerslachtig gevoel tot zelfs een geestelijke afhankelijkheid. Het laatste is vooral van toepassing op personen die al eerder verslaafd waren aan alcohol of drugs. De arts zal bij het voorschrijven echter met tal van factoren rekening houden en de dosering overeenkomstig aanpassen.

De werking van Seresta op het centrale zenuwstelsel vermindert het aantal prikkels die uitgezonden worden en die voor het angst en onrustig gevoel zorgen. ook bij kinderen die last hebben van slaapstoornissen wordt Seresta voorgeschreven. Het is in elk situatie van primair belang dat men zich strict zal houden een de voorgeschreven dosering en zullen bij een juist gebruik de bijwerkingen beperkt blijven.