Review van de stappen teller Fitbit Flex

We beginnen met het display, want die is er niet! De Fitbit Flex heeft geen display, in tegenstelling tot met een ander product van Fitbit, de One. Wel krijg je door twee keer te tikken op de armband vijf led lampjes te zien. Deze geven een indicatie van het aantal stappen dat je al hebt gezet. Fitbit heeft als standaard doel 10.000 stappen op een dag. Krijg je twee led lampjes te zien door het tikken weet je dus dat je tussen de 2000 en 4000 stappen hebt gezet.

Al tweede de applicatie van Fitbit, deze heeft meerdere functies. Zo kan je ook invoeren wat je allemaal hebt gegeten en gedronken om het aantal calorieën bij te houden. Ook kan je activiteiten als fietsen invullen, hiermee kan je zien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook voor mensen die aan het afvallen zijn is het dus erg handig omdat het allemaal kan worden bijgehouden.

Ten derde het plastic, je krijgt de stappenteller in twee formaten, een kleine en een grotere. Deze zijn voor alle polsen geschikt. Ze zijn gemaakt van elastomeer, dit is een soort van rubberen plastic.

Fitbit Flex from Benji Bakshi on Vimeo.
Het wordt vastgemaakt met een kliksluiting en het zit erg comfortabel om de pols. Na verloop van tijd merk je niet eens meer dat er iets om je pols zit.

Ten vierde de meting, het tellen van de stappen gaat erg nauwkeurig. Het houdt alles goed bij. Deze gegevens worden allemaal erg goed gesynchroniseerd met je Fitbit account.

Ten vijfde de batterij, deze gaat ongeveer een week mee. Het opladen duurt ook niet echt lang. De armband is waterdicht en kan dus altijd worden gedragen, behalve als je hem even moet opladen.

Ten zesde de slaapmeting, als je hem ’s nachts ook omhoudt word het slaapritme gemeten. Door iets van 5 keer te klikken op de polsband zal de slaapstand aangaan. Het houdt dan het aantal minuten bij dat je onrustig slaapt, en dus beweeg in je slaap.

Ten zevende de nadelen: een nadeel ervan is dat er wel water in kan komen waardoor er druppeltjes water op de led lampjes blijven zitten, dit is niet erg maar geeft een niet zo mooi beeld. Een ander nadeel is dat het, het fietsen niet bijhoud. Ook heeft de Flex geen hoogtemeter en wordt het aantal trappen dat belopen worden op een dag ook niet bijgehouden.