Kiezen voor een handmatige of elektrische sigarettenmachine

Heb je er eindelijk voor gekozen om zelf je sigaretten te maken? Leuk! Het bespaart je geld en het is een goed tijdvermaak. Je kunt er nog wat van leren, ook! Heb je je tabak en vloeitjes al ingeslagen? Dan is het nu tijd om te kiezen uit verschillende modellen sigaretmachines. Deze machines zijn elektrisch of handmatig. Hieronder hebben we de voordelen van beiden op een rijtje gezet.

De voordelen van een handmatige machine

  • Een handmatige sigarettenmachine is perfect voor beginners. Het leert je omgaan met machines die sigaretten maken en het leert je te waarderen wat er bij komt kijken. Bovendien is de prijs van een handmatige machine zo goedkoop dat het helemaal niet erg is om klein te beginnen; je kunt altijd overstappen op een elektrische machine wanneer je er klaar voor denkt te zijn.
  • Een handmatige sigarettenmachine is stukken goedkoper dan een elektrische machine. Zo kun je een machine die je zelf moet bedienen al voor een tientje krijgen, terwijl je voor een elektrische machine wellicht drie of vier tientjes neer moet leggen.
  • Een handmatige machine kun je altijd meenemen, waar je ook naartoe gaat. Je kunt zelfs sigaretten draaien in het bos, mocht je dat nodig vinden. De machine heeft namelijk geen elektriciteit nodig, waardoor je ‘m gemakkelijk mee op reis kunt nemen.

De voordelen van een elektrische machine

  • Sommige machines maken meerdere sigaretten. Dit soort modellen raden we echter niet aan, vanwege veiligheidsredenen.
  • Het maken van een sigaret gaat veel sneller wanneer je werkt met een elektrische sigarettenmachine.

Elektrische machines komen tegenwoordig ook zonder veer, waardoor je geen last hebt van vervelende vuurkopjes wanneer je de sigaret gaat roken.