Bromazepam – Wat doet het?

Bromazepam is een medicijn die zorgt dat je je rustgevend en  spierontspannend voelt. Ook vermindert het angstgevoelens. Bromazepam kan door artsen worden voorgeschreven bij angstgevoelens, gespannenheid en sociale fobie.

Angstgevoelens

Iedereen is wel eens angstig. Het is een normale reactie als er gevaar dreigt. Je wilt jezelf dus beschermen of weggaan van het gevaar. Mensen met angstgevoelens voelen zich angstig zonder dat er een reden daarvoor is. Ze durfen bijvoorbeeld niet naar buiten te gaan of in een drukke winkel te gaan.

Sociale fobie

Bij een sociale fobie hebben mensen een angst voor kritiek van anderen. Men heeft daarbij last van lichamelijke verschijnselen, zoals trillen, zweten, blozen en hartkloppingen.

Wat doet bromazepan?

Bij angstgevoelens en gespannenheid kun je enkele dagen of weken dit medicijn gebruiken. Dit medicijn dempt emoties en werkt daardoor kalmerend als je angstig of gespannen bent. Ook lichamelijke klachten, zoals hartkloppingen, trillen en transpireren worden verminderd. Bromazepam werkt rustgevend en vermindert angstgevoelens. Hierdoor kan je rustig reageren op situaties die voor jou sociaal dreigend zijn. Binnen één uur na inname voel je dat je rustiger wordt.

Het innemen

Verdeel de tabletten gelijkmatig over de dag. Gebruik  het niet te vaak en niet te lang, alleen in bijzondere gevallen. Geef het ook niet zomaar aan andere mensen om in te nemen. Gebruik langer dan twee maanden achter elkaar wordt sterk afgeraden. Er is dan een grote kans dat je afhankelijk van dit middel wordt. Dit betekent dat je ontwenningsverschijnselen krijgt als je stopt met het gebruik. Probeer ook op een andere manier je angst en spanning te verminderen. Ga voor een rustige wandeling, neem een warm bad of lees een boek.