Afvallen met havermout is makkelijk en goedkoop

afvallenBij sommige diten kun je je al snel opgebrand voelen gedurende de dag, omdat je minder voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer je gebruik maakt van havermout als dieetproduct dan kun je toch je energie op peil houden. Havermout is namelijk heel voedzaam en het zorgt voor een goede stofwisseling.

Stofwisseling

De stofwisseling verbetert door havermout omdat deze rijk is aan vezels. Dit zijn koolhydraten die niet door het lichaam worden verteerd. Je lichaam zal toch proberen om zoveel mogelijk in je lichaam te verteren en daardoor val je juist af omdat je veel calorien verbrandt, zelfs als je niet beweegt. Havermout maakt gebruik van je maag en darmen om vet te verbranden in je lichaam.

Koolhydraten kunnen zorgen dat je dikker wordt, maar dit hangt van het soort koolhydraten af. Vezels behoren tot de goede, langzame koolhydraten. Deze worden namelijk langzaam door het lichaam opgenomen. Wanneer je dus een portie havermout op hebt kun je hier lang energie uit putten tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Als ontbijt, maar ook op andere momenten van de dag kan het een zeer voedzame maaltijd zijn. Je zult maar weinig trek hebben in ander eten zoals tussendoortjes.

Meer spiermassa

Door het eten van havermout krijg je ook meer spiermassa. Daarom eten veel sporters die aan krachttraining doen deze vezels. Wanneer je havermout hebt gegeten en je gaat sporten dan zullen je spieren zich sneller ontwikkelen. Om die spiermassa te bewegen moet je lichaam nog meer moeite doen, je verbruikt dus nog meer energie, je vet zal nog sneller verbranden en afvallen gaat nog sneller.

Gezond en goedkoop

Het eten van havermout is niet alleen een belangrijk middel om af te vallen, het is ook nog eens heel gezond en goedkoop. Uit onderzoek is gebleken dat de kans op een bepaalde soorten kanker (bijvoorbeeld darmkanker) sterk kan afnemen wanneer je havermout eet. Mocht je havermout in combinatie met water te droog vinden dan kun je dit uitstekend combineren met bijvoorbeeld yoghurt, fruit of melk. Een leuke variatie is om lekkere havermoutpannenkoeken te bakken.